sizer sizer
header_11.jpg
steun_ons

Activiteiten

Succesvol Full Swing Golftoernooi

Op een zonovergoten dag hebben bijna 100 deelnemers meegedaan aan het goede doelen Full Swing Golftoernooi bij 'De Maastrichtse'.

 Naast PIMMA, mocht Kankeronderzoekfonds Limburg een cheque van maar liefst € 7650,- in ontvangst nemen. De opbrengst komt ten goede aan het onderzoek van dr. Marjolein Smidt.
Terugblik Netwerkbijeenkomst 11 april 2019
Op donderdag 11 april jl. werden de leden van de Business Vrienden Kankeronderzoekfonds Limburg ontvangen in het Maastricht UMC+ voor de eerste bijeenkomst van 2019. Tijdens deze goed bezochte avond werd door Prof. dr. Gerard Bos, Dr. Janine van Elssen en Dr. Lotte Wieten een heldere en zeer interessante presentatie gegeven over het onderzoek naar ‘Natural Killercells’.
 
Na deze presentatie had Gerard Bos de eer om de bestuursleden Frans Dullens en Pierre Gubbels te eren als ‘Lid van Verdienste’. Na vele jaren nemen beide heren afscheid van het bestuur van Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden. Vervolgens was het woord aan de nieuwe voorzitter Pascal van der Heijde. Na zijn presentatie over de ‘Nieuwe visie naar toekomst’ van de Business Vrienden, werden door hem de nieuwe bestuursleden Jean Linssen en Anita Janssen voorgesteld. 

Na een goed verzorgd ‘Walking dinner’ werd de avond rond 22.00 uur afgesloten.Bouwbedrijven Jongen doneert 2.500 euro aan Kankeronderzoeksfonds Limburg
Vandaag hebben Jack Corten en Roger Smeets van Bouwbedrijven Jongen) - een gulle donatie overhandigd aan Frans Dullens, voorzitter van Kankeronderzoeksfonds Limburg Business Vrienden.


Bouwbedrijven Jongen zet zich al ruim 90 jaar in voor de ontwikkeling en realisatie van bijzondere projecten, die de kwaliteit van leven in de regio Limburg echt verbetert. Naast het creëren van vele ‘thuizen’, prettige werkplekken en andere functionele gebouwen, vindt Jongen het essentieel om ook haar steentje bij te dragen aan bijzondere initiatieven in de maatschappij zoals in dit geval Kankeronderzoeksfonds Limburg. Deze stichting heeft als ideaaldoel een samenleving te creëren waarin kanker niet langer bestaat. Hier is echter veel onderzoek voor nodig en dat kost simpelweg geld. Ondanks dat bestaande behandelingen steeds effectiever worden, sterft nog steeds vijftig procent van de kankerpatiënten. Daarom is het van levensbelang om nieuwe, aanvullende behandelmethoden te vinden. Het Kankeronderzoeksfonds Limburg strijd tegen kanker door geld in te zamelen voor meer onderzoek. Bouwbedrijven Jongen is dan ook blij een bijdrage te leveren aan deze mooie en tevens essentiële doelstelling.Donatie OCI Nitrogen

Afgelopen week doneerde OCI Nitrogen een cheque ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van partner Wessem Port Services Group BV aan het Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden. Namens OCI Nitrogen reikte Gert Jan de Geus de cheque uit aan Peter van Gemert en Bob Joosten van WPS en Boudewijn Zenden en Pascal van der Heijde van Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden. Wij bedanken OCI Nitrogen voor deze prachtige donatie!
 
Op de foto vlnr: Peter van Gemert (Wessem), Pascal van der Heijde en Boudewijn Zenden (Beiden Kankeronderzoekfonds Limburg), Bob Joosten (Wessem), Gert Jan de Geus, Leon Beaumont en Paul de Jong (OCI Nitrogen)


 
Foto: Jepp.nlTerugblik netwerkbijeenkomst 13 november

Na een zeer boeiende presentatie van Dr. Kim Smits, assistent professor en onderzoeker DNO biomakers, is een bezoek gebracht aan de afdeling en het laboratorium van Pathologie. Hier hebben de leden van de Business Vrienden Kankeronderzoekfonds Limburg een beeld gekregen van de werkzaamheden op deze afdeling. Gezien de vele positieve reacties die we kregen, mogen we concluderen dat het een geslaagde, boeiend en inspirerende avond was.Foto: PhotostiqueStichting Bizz United “topsport bindt Limburg”

Op maandag 3 september organiseerde Bizz United* haar 3e Ride & Dine fietstocht. Voor deze fietstocht, over ongeveer 85 km door het Limburgse landschap, nodigen alle Bizz United leden een aantal eigen relaties uit om mee te fietsen. Ook Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden ontvingen dit jaar een uitnodiging. Uiteraard hebben we daar met veel plezier gehoor aangegeven. Bizz United had overigens een mooie verrassing voor de Business Vrienden: wij mochten namelijk een cheque van € 2.000,- voor wetenschappelijk onderzoek in het Maastricht UMC+ in ontvangst nemen!

* Bizz United is een initiatief van een aantal ondernemers die vanuit een sterke Limburgse identiteit het thema topsport aangrijpen om intermenselijke contacten te versterken.

Benefietdiner Pennies from Heaven 3e edition, La Butte aux Bois Lanaken - 26 januari 2018
Wat was het een fantastische avond met een recordopbrengst voor Kankeronderzoekfonds Limburg, Pennies from Heaven bij Domaine La Butte aux Bois.Maar liefst 200 gasten (uitverkocht) genoten van een bijzondere avond met mooie veilingstukken, prachtige jazz van Dr. John's Swingtet, heerlijk eten en een onverwacht en ongepland optreden van de wereldberoemde zanger George McCrae als afsluiter! Wij bedanken iedereen die heeft bijgedragen en meegeholpen aan de prachtige cheque van ruim € 70.000,-!

Foto's van deze avond kunt u hier vinden.

Terugblik Netwerkbijeenkomst 1 november 2017
Na een heldere uiteenzetting door Hub Ackermans, manager OK van het nieuwe OK-complex van het Maastricht UMC+, vertrokken de deelnemers in groepen naar het complex. Een plaats waar je normaliter niet zo snel zult komen. Onder leiding van bevlogen OK-medewerkers kregen de leden van de Business Vrienden een rondleiding en konden zij vragen stellen. Gezien de vele positieve reacties die we kregen, mogen we concluderen dat het een geslaagde, boeiend en inspirerende avond was.

Nieuwe vrienden:
- Curfs Logistics
- Van der Heijden assurantien
- Kern architecten

Terugblik Netwerkbijeenkomst 4 april 2017

Na een verhelderende presentatie van prof. dr. Marja van Dieijen, voorzitter van de Raad van Bestuur , over het Maastricht UMC+ en prof. dr. Bernd Kremer over kankeronderzoek in het Maastricht UMC+ en de samenwerking in de regio met andere ziekenhuizen werden de volgende nieuwe leden van harte welkom geheten:

- BeeGee Consultancy
- Boileau Brandbeveiliging en Opleidingen
- Coninx Keukens bv
- Fleuren MKB-Consultancy
- FYSIO 043
- Handelsbanken
- Horecare
- Meditech
- Medtronic
- Meijer Sport Media
- Rabobank
- REINDERS assurantie-groep
- Ruijters Vastgoed
- Smeets Bouw
- Spie Nederland B.V.
- Zuidlease
Fotografie: Photostique

De eerstvolgende bijeenkomst staat gepland op 1 november 2017. Wilt u deze bijeenkomsten ook bijwonen? Stuur een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .Navenant Aspergeweekend succes!

7 en 8 mei jl. vond het Navenant Aspergeweekend plaats. Ook dit jaar was de opbrengst voor het Kankeronderzoekfonds Limburg. Maar liefst € 90.000,- werd opgehaald voor het killercell project van prof. dr. Gerard Bos.

Zaterdag 7 mei trok een Classiccarrally van Hostellerie de Hamert naar Restaurant Da Vinci. Tijdens deze rally maakten de rallyrijders kennis met heerlijke Limburgse producten. De dag werd afgesloten met een gezellig walking dinner bij Da Vinci. Het Groot Limburgs Aspergediner, toe aan de tiende editie, vond traditiegetrouw op moederdag plaats. Margo Reuten en Petro Kools van Da Vinci serveerden de gasten verrassende bereidingen van asperges. Navenant-founder Jan Hol werd door burgemeester Stef Strous benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn maatschappelijke betrokkenheid.
 Tijdens de veiling werd het recordbedrag van € 90.000,- opgehaald. Het topstuk was een door chef Margo gemaakt kunstwerk. Daarnaast vond er een bijzonder optreden plaats van de vier beste Nederlandse klassieke zangers Ernst Daniël Smid, Marco Bakker, Henk Poort en Sef Thissen.

Onze speciale dank gaat uit naar Jan en Wies Hol, Anouck Oomen, Margo Reuten, Petro Kools, Sjra Puts en alle anderen die zich ingezet hebben voor dit weekend met deze geweldige opbrengst. Uiteraard bedanken wij de deelnemers aan de rally en de gasten die aanwezig waren bij het fantastische diner in restaurant Da Vinci in Maasbracht.

Het Navenant Aspergeweekend werd georganiseerd door Navenant Magazine, de Navenant Foundation, Restaurant Da Vinci, Rotaryclub Leudal en de Confrérie de l'Asperge Limbourgondië.Terugblik Netwerkbijeenkomst 12 april 2016
Op dinsdag 12 april jl. vond een netwerkbijeenkomst plaats van de Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden. Maar liefst 90 Business Vrienden én potentiële vrienden werden door de voorzitter Frans Dullens en de voorzitter van de Health Foundation Limburg Guy Peeters welkom geheten in het Maastricht UMC+. Daarna kregen alle gasten een presentatie over killercellen tegen kanker door dr. Lotte Wieten en prof.dr. Gerard Bos en een rondleiding in het laboratorium. Ze leerde meer over het kweken van killercellen tegen kanker en hoe deze vorm van immunotherapie in de toekomst ingezet kan worden in de strijd tegen kanker.  
 
Tijdens het diner reikte Frans Dullens en Hans Bours beeldjes uit aan de nieuwe Business Vrienden Dalauro, MediReva, Kreuze Telecom, Hotel Vue, Fysiohof, Ivengi, Eco Verde en Daelmans Vastgoed. Uiteraard werden de aanwezige ’nog-niet vrienden’ gevraagd om ook Business Vriend te worden! Pascal van der Heijde (penningmeester) overhandigde een cheque van € 117.498,-, de opbrengst van Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden 2015, aan prof. dr. Gerard Bos en Ellen van de Ven (Kankeronderzoekfonds Limburg).


 
De datum van de najaarsbijeenkomst wordt voor de zomer bekend gemaakt. Wilt u deze bijeenkomsten ook bijwonen? Stuur een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .Terugblik Business and Pleasure Together
Op 25 maart jl. vond het evenement Business and Pleasure Together plaats in Chateau Neercanne. Dit prachtige evenement had tal van hoogte punten. Jan Smeets (Pinkpop) heeft de aanwezige gasten meer verteld hoe het achter de schermen van Pinkpop allemaal georganiseerd is. En werd er een schilderij gemaakt van de avond. Het schilderij is op een unieke manier tijdens het feest geveild. De avond heeft een prachtig bedrag, € 4.420,-, opgeleverd voor Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden. Met dit bedrag wordt wetenschappelijk onderzoek in Limburg gesteund.


 
Het feest werd swingend afgesloten onder leiding van zanger Geralt van Gemert.
 
Wilt u de avond nogmaals beleven bekijk hier de beelden.Terugblik Netwerkbijeenkomst 10 november 2015
Op dinsdag 10 november jl. vond een netwerkbijeenkomst plaats van de Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden. Maar liefst 90 Business Vrienden én potentiële vrienden werden door voorzitter Frans Dullens, welkom geheten in het Maastricht UMC+ en voorgesteld aan chirurg prof. dr. Steven Olde Damink die een presentatie gaf over translationeel onderzoek binnen chirurgie. Na afloop van de presentatie werden genodigden en belangstellenden rondgeleid door het laboratorium en gaven gemotiveerde jonge onderzoekers uitleg over de inhoud van hun onderzoeken.

Tijdens het afsluitende diner reikten Frans Dullens en Hans Bours beeldjes uit aan nieuwe Business Vrienden. Uiteraard werden de aanwezige ’nog-niet vrienden’ gevraagd om ook Business Vriend te worden! De volgende bijeenkomst is 12 april 2016. Wilt u deze bijeenkomsten ook bijwonen?


Tour de Mestreech doneert € 37.500,-

Tour de Mestreech, de exclusieve rally, die dit jaar voor de vierde keer werd georganiseerd, ondersteunde ook dit jaar weer twee goede doelen: ALS en de Business Vrienden van Kankeronderzoekfonds Limburg. Er werden dan ook twee cheques uitgereikt, de cheque van het Kankeronderzoekfonds Limburg had een waarde van € 37.500,-!Zaterdagochtend 6 september startten de coureurs en hun bijrijders bij Kasteel Vaeshartelt, waarna de route door het Limburgse heuvellandschap voerde. De deelnemers finishten bij Chateau Sint Gerlach, waar aansluitend het diner én de prijsuitreiking plaatsvond. Kankeronderzoekfonds Limburg dankt de organisatie én de deelnemers hartelijk voor deze geweldige opbrengst.

 
 
Opbrengst golfdag 2015 € 5.000,-
Kiwanis Club Valkenburg aan de Geul en Dohmen & Otten Vermogensbeheer hebben ieder afzonderlijk de afgelopen jaren een Golfdag georganiseerd waarvan de opbrengst naar een goed doel ging. Dit jaar bundelden zij hun krachten en hebben zij daarbij in Golfbaan "De Maastrichtsche" – International Golf Maastricht een partner gevonden. De opbrengst van de Golfdag 2015 kwam gelijkelijk ten goede aan het Kankeronderzoekfonds Limburg en het Kinderonderzoekfonds Limburg. Het Kankeronderzoekfonds Limburg ontving een cheque ten bedrage van € 5.000,-. Kankeronderzoekfonds Limburg dankt de organisatie voor de prachtige opbrengst. In 2016 vindt de golfdag op zaterdag 25 juni plaats. 
 
In 2015 hebben wij welkom geheten
Budé - BPV Accountants en Belastingadviseurs - Maessen Plastics - Janssen grond- en sloopwerken - Becker-Royen & Zn - Scelta Mushrooms - Offermans, Borgers & Meuffels makerlaars - Kerckhoffs Advocaten - Van Delft Infra - Dalauro Bed & Breakfast - Soons Interieurbouw bv - PCO Pauwels Congres Organisers - Openline - Van Nierop Detal Technics - Van de Weerdt brood en banketbakkerij - Koopmans International - Mondi Maastricht - Rions - Dolmans Landscaping‘Pennies’ werden euro’s tijdens JIM

Tijdens Jumping Indoor Maastricht (JIM) werd voor het eerst een bijzonder netwerkevenement ‘Pennies from Heaven’ georganiseerd op vrijdag 30 oktober jl. in MECC Maastricht. Deze avond stond in het teken van het Kankeronderzoekfonds Limburg.

In samenwerking met JIM was er een speciale VIP-ontvangst georganiseerd voor zakelijke relaties. Tijdens deze ontvangst werd de cd van Dr. John’s Swingtet aangeboden aan Prof. Dr. Gerard Bos (internist/hematoloog aan het Maastricht UMC+) door Jan Huynen (orkestleider van Dr. John’s Swingtet en mede initiatiefnemer van JIM). Daarna startte de verkoop van de CD en de speciale box “Pennies from Heaven” op de tribunes. De artsen en onderzoekers van het Maastricht UMC+ verkochten op een ludieke wijze in doktersjas veel CD’s aan het publiek.De eerste rubriek van de vrijdagavond was de Kankeronderzoekfonds Limburg Prijs. Deze speciale rubriek werd in het leven geroepen op initiatief van de organisatie van JIM en Kankeronderzoekfonds Limburg. Tijdens deze wedstrijd diende een van de hindernissen als een soort joker en bij elke foutloze sprong over deze hindernis werd de betreffende ruiter gevraagd € 50,- te doneren. Alle ruiters waren foutloos op de hindernis en alle 32 ruiters hebben € 50,- gedoneerd wat in totaal het prachtige bedrag van € 1.600,- opleverde.Deze “Pennies from Heaven” bijeenkomst tijdens JIM leverde het prachtige bedrag van € 6.600,- op voor Kankeronderzoekfonds Limburg. De actie “Pennies from Heaven”, de cd verkoop voor toonaangevend medisch wetenschappelijk kankeronderzoek in Limburg, loopt nog door tot 29 januari 2016. Dan wordt het uiteindelijke resultaat van deze actie bekendgemaakt in Hostellerie La Butte aux Bois te Lanaken.
Terugblik Netwerkbijeenkomst 31 maart 2015

Dinsdagavond 31 maart jl. vond de netwerkbijeenkomst van de Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden plaats in het Maastricht UMC+. Tijdens deze avond overhandigden de Business Vrienden een cheque van maar liefst € 84.660,- aan Kankeronderzoekfonds Limburg. Bedankt voor jullie betrokkenheid en deze prachtige opbrengst over 2014!

De avond begon met een netwerkborrel in het Maastricht UMC+. Deze werd geveolgd door een interessante presentatie over longkankeronderzoek door dr. Bart Reymen, radiotherapeut. Maastro Clinic verzorgde een rondleiding voor de genodigde. Tijdens de rondleiding lieten ze zien hoe er wordt berekend welke soort en hoeveelheid bestraling er nodig is en hoe bestralingen plaatsvinden. De avaond werd afgesloten met een netwerkdiner, aangeboden door het Maastricht UMC+.

Hartelijk dank voor de grote belangstelling voor deze avond.Terugblik Tour de Mestreech

Meer dan 50 prachtige bolides aan de start van de mooiste rally van Limburg. En Geweldige opbrengst rally van € 50.000,-- voor Kankeronderzoekfonds Limburg en ALS. Wij danken de organisatie, deelnemers en sponsoren heel hartelijk voor deze prachtige opbrengst.

Terugblik Netwerkbijeenkomst 28 oktober 2014

In het MaastrichtUMC+ vond dinsdag 28 oktober jl. de netwerkbijeenkomst van de Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden plaats. Na een interessante presentatie door de heer drs. Guy Peeters, Voorzitter Raad van Bestuur azM en Maastricht UMC+, volgde een rondleiding en uitleg over werk van de afdeling Pathologie en een uitleg over de nieuwbouw van het Maastricht UMC+.

De avond werd afgesloten met een maaltijd, aangeboden en verzorgd door het Maastricht UMC+. Wij bedanken alle deelnemers en medewerkers voor een geslaagde avond! Ook vriend worden?Terugblik Netwerkbijeenkomst 8 april 2014
Dinsdag 8 april jl. vond in het Maastricht UMC+ een netwerkbijeenkomst plaats van de Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden. De opkomst was groot, maar liefst 90 Vrienden én potentiële Vrienden waren aanwezig. De avond begon met een welkomstdrankje en welkomstwoord van voorzitter van de Business Vrienden Frans Dullens. Hij gaf een ook een uitleg over het ontstaan en de filosofie van de Business Vrienden.

Dr. Joep van Roermund, uroloog, informeerde de Business Vrienden over prostaatkankeronderzoek. Na deze presentaties kregen aanwezigen een rondleiding door de operatie kamer. Tijdens de rondleiding werd de da Vinci robot getoond. De aanwezige konden ook voelen hoe het is om te opereren. Ook liet Dr. Joep van Roermund zien hoe een echo van de prostaat wordt gemaakt.

De avond werd afgerond met een heerlijk diner in het Maastricht UMC+. Tijdens dit diner reikte Frans Dullens beeldjes uit aan de nieuwe Business Vrienden Spee advocaten, Traversa, Carrera C, J&B Incentives, Vetranet en Exaedes Bouwrealisten. De aanwezige ’nog-niet vrienden’ werden gevraagd om ook Business Vriend te worden.

De volgende netwerkbijeenkomst van Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden zal plaatsvinden in het najaar. Wilt u meer informatie over de Business Vrienden of de volgende bijeenkomst? Stuur dan een e-mail met uw vraag naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Voor meer foto’s kijk op: https://www.facebook.com/KankeronderzoekfondsLimburg

International Golf Maastricht-Lanaken doneert 20.000 euro aan Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden
Afgelopen zaterdag 29 maart vond de officiële opening plaats van het prachtig nieuwe clubhuis van International Golf Maastricht-Lanaken. Naast een rondleiding was er voldoende amusement voor de ruim 400 gasten. Op het zonovergoten terras met magnifiek uitzicht over de baan en België genoot eenieder van een hapje en een drankje. De opbrengst van de hapjes en drankjes kwam volledig ten goede aan het Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden.  

Ook werden diverse items geveild, die belangeloos aangeboden waren door Limburgse ondernemers en kunstenaars. Onder leiding van veilingmeester Jeroen Smits o.a. bekend van het programma Alles over Wonen (SBS6), werd een spannende en succesvolle veiling geleid waarbij, mede dankzij de assistentie van Erik Meijer en John Woof, de humor zeker niet ontbrak.

Aan het einde van de middag kon André Klok, directeur van International Golf Maastricht-Lanaken, een prachtige cheque overhandigen aan het Kankeronderzoekfonds Limburg met het mooie resultaat van 20.000 euro.Op de foto (van rechts naar links): André Klok, directeur International Golf Maastricht-Lanaken, Ellen van de Ven van het Kankeronderzoekfonds Limburg, Dr. Pierre Hupperts, medisch oncoloog en Cees Jongmans, aandeelhouder International Golf Maastricht.

Voor meer informatie:
André Klok: 043-3281740, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Five for Five: loop, fiets of wandel mee voor het goede doel

Op 17 mei a.s. wandelt, fietst of loopt heel Limburg voor Kankeronderzoek in Limburg, althans dat is het doel van de Business Vrienden van dit speciale fonds dat onderzoek naar bestrijding en behandeling van kanker ondersteunt. Er is in de gemeente Eijsden-Margraten een mooi en sportief parcours uitgezet dat langs de dorpen Sint Geertruid, Banholt, Noorbeek/Bergenhuizen en Mheer voert. Iedereen kan meedoen voor minimaal € 25,- en op deze manier zijn steentje bijdragen aan dit goede doel.

Five for five is een sportieve prestatietocht voor familie, vrienden, kennissen en bedrijven. Er is een parcours voor runners en wandelaren en er is er een voor fietsers, met stijgingspercentages van 6% tot 12%. De bedoeling is dat de fietsers, individueel of in teamverband, vijf rondjes van 12,35 kilometer fietsen, wat een gemiddeld hoogteverschil oplevert van een stevige col in de Alpen of de Pyreneeën. De runners en wandelaars rennen of lopen, in teams van 5 personen, een rondje (deels hetzelfde parcours) in tegengestelde richting. Langs het parcours zijn vijf pleisterplaatsen waar wordt gezorgd voor versnaperingen, muziek en gezelligheid.Een op de drie Limburgers wordt direct of indirect geconfronteerd met deze vreselijke ziekte. Five for Five is de manier om te laten zien dat we samen wel degelijk het verschil kunnen maken: een sportieve prestatie neerzetten en tegelijkertijd geld bij elkaar brengen.

Het Kankeronderzoekfonds Limburg (www.kankeronderzoekfondslimburg.nl) is een aan het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ gelieerde stichting die extra gelden werft voor medisch wetenschappelijk onderzoek naar de preventie en behandeling van kanker. Resultaten komen, via Maastricht UMC+, ook bij de andere ziekenhuizen in Limburg terecht. De komende jaren zal er extra aandacht zijn voor drie veel voorkomende soorten: longkanker, borstkanker en dikke darm¬kanker. Daarnaast wordt het speciale project "natural killer cells", een nieuwe vorm van immunotherapie, ondersteund.

De fruitigste gemeente van Zuid-Limburg met een sterk verenigingsleven en onderlinge sociale verbondenheid omarmt dit goede doel. Aandacht voor een gezond en sportief leven is een belangrijk speerpunt voor de gemeente. Five for Five past daar helemaal bij. Een afvaardiging van het gemeentebestuur zal dan ook acte de présence geven.

Mee doen is heel eenvoudig. Op de website www.five4five.nl, staat alle informatie incl. een speciale aanmeldknop. De rest wijst zich vanzelf. We zien u graag op 17 mei in Eijsden-Margraten, om de sfeer te proeven of zelf actief mee te doen.La Butte aux Bois doneert € 6500,- ten gunste van Kankeronderzoekfonds Limburg!
Afgelopen zaterdag 11 januari vond het 3e Wiener Neujahr Gala plaats in de Relais & Châteaux - Hostellerie la Butte aux Bois te Lanaken. Ruim 150 gasten werden getrakteerd op 3 Limburgse sterren: Marjon Lambriks, Martin Hurkens & Janine Kitzen. Zij brachten de mooiste liederen uit Wenen van de Strauss – familie, Franz Léhar & Robert Stolz ten gehore. Chef Ralf Berendsen verwende de gasten met een exquise 4 gangen diner.
 
Tijdens de avond werd ‘Baby Elefant Decha’ geveild, belangeloos aangeboden door de Vlaamse kunstenaar Swa van Dael. ‘Decha’, samen met diverse ontplooide initiatieven van het team van La Butte aux Bois in de feestmaand december (o.a. van elke factuur werd € 1,- gedoneerd), brachten een totaalbedrag bijeen van € 6500,-. De opbrengst wordt voor 100 % ingezet voor noodzakelijke research in Limburg in de strijd tegen deze vreselijke ziekte. La Butte aux Bois heeft gemeend juist in de feestmaand op deze manier eens stil te staan bij wensen van mensen die in hun bestaan minder voorspoed hebben.Op de foto:
Jan Hol, de nieuwe eigenaar van ‘Decha’, Marjon Lambriks, Martin Hurkens, pianist Max Smeets, Janine Kitzen, La Butte’ directeur Marc Alofs en Dr. Gerard Bos van Kankeronderzoekfonds Limburg.Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden kondigt met genoegen de volgende netwerkbijeenkomst aan
Deze vindt plaats op dinsdag 8 april 2014 van 17.30 tot circa 21.00 uur, in het Maastricht UMC+/azM. U wordt geïnformeerd over wetenschappelijk kankeronderzoek in het Maastricht UMC+ en ook dit keer bieden wij u een kijkje in de keuken van het Maastricht UMC+.

Na een presentatie over een van de onderzoeken naar kanker in het Maastricht UMC+ en rondleiding zal er voldoende ruimte zijn om te netwerken onder het genot van een heerlijk buffet. Reserveer dinsdag 8 april 2014, van 17.30 tot circa 21.00 uur, in uw agenda. Om aan te melden kunt u een mail sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .TERUGBLIK 2013

Prachtige opbrengst Tour de Mestreech

De Tour de Mestreech werd op zaterdag 7 september jl. voor de derde keer georganiseerd. Deze exclusieve rally startte 's Morgens in Chateau Neercanne, waarna de route de deelnemers door het schitterende Limburgse heuvellandschap voerden. In een schitterend kasteel genoot iedereen van de lunch, waarna het weer tijd werd om serieus met de gestelde opdrachten bezig te zijn. Na nog een korte middagstop was de bij Chateau St. Gerlach begaf voor een heerlijk diner en natuurlijk de prijsuitreiking plaatsvindt.De opbrengst van de Tour de Mestreech is voor twee goede doelen: Vrienden Kankeronderzoekfonds Limburg en de Stichting ALS. Deze twee doelen kregen samen een prachtige cheque van € 35.000 overhandigt. Wij danken de organisatie van Tour de Mestreech.Succesvolle bijeenkomst Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden

Op dinsdag 29 oktober jl. vond in het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (azM) een netwerkbijeenkomst van het Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden plaats.

Na het welkomstwoord van voorzitter Frans Dullens van de Business Vrienden, begon de avond met een presentatie van dr. Marjolein Smidt en dr. Robert-Jan Schipper, over de mri scan bij borstkanker om uitzaaiingen op te sporen.

Na deze presentatie werden de aanwezigen in twee groepen verdeeld voor de rondleiding. Deze werden verzorgd door dr. Marc Lobbes en dr. Robert-Jan Schipper.
 De aanwezigen kregen uitleg over de volgende zaken:
- Hoe werkt een MRI scan
- Hoe ziet een MRI scan eruit
- Hoe kun je uitzaaiingen op sporen
- Wat zie je op een MRI scanDe avond werd afgesloten met een heerlijk buffet verzorgd door de Facilitaire Dienst van het Maastricht UMC+. Tijdens het diner heette de voorzitter van het Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden, de heer Frans Dullens, enkele nieuwe vrienden welkom. De nieuwe vreinden ontvingen een beeldjes uit als blijk van waardering. Hij riep ook de aanwezige "niet vrienden" op om met hun bedrijf Business Vriend te worden.

Wij danken alle gasten voor hun komst en wij zien hen en alle nieuwe vrienden graag weer op 8 april a.s. tijdens de volgende netwerkbijeenkomst van het Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden.

Voor meer informatie over de vrienden of 8 april a.s. email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .Zeven rondes door Wolder voor Kankeronderzoek

Tijdens een zomers weekend eind juni (30 juni jl.) werd in het Maastrichtse Wolder de jaarlijkse wielerronde verreden. Een van de programma onderdelen was de Ronde van Wolder Business Tour waaraan deze editie twaalf teams deelnamen. Na zeven rondes over het parcours finishte het azM Cycle Team als eerste op de voet gevolgd door de teams van De Keukenstudio en Limbourg & Partners. De winnende teams overhandigden hun cheques met prijzengeld aan José Breedveld (onderzoeker in het Maastricht UMC+) Babette Frank (Fondsenwerver van het Kankeronderzoekfonds Limburg). Een totaalbedrag van € 4.000,- werd zo gedoneerd aan het Kankeronderzoekfonds Limburg. Een mooi resultaat tijdens een mooi sportief evenement, bedankt!Ook volgend jaar vindt de Ronde van Wolder weer plaats en wel in het weekend van 5 en 6 juli 2014. Meer weten? Kijk dan op de website www.rondevanwolder.nl.10 jarig jubileumfeest Wolfs Advocaten
Als klap op de vuurpijl kregen de businessvrienden van het Kankeronderzoekfonds Limburg een cheque van € 2.000,- uitgereikt tijdens de viering van 10 jaar advocatenkantoor Wolfs te Maastricht. Volgens naamgever en oprichter John Wolfs is het haast vanzelfsprekend dat bedrijven iets teruggeven aan de maatschappij en blijk geven van hun maatschappelijke betrokkenheid. Wolfs Advocaten heeft nauwe banden met het Kankeronderzoekfonds Limburg en draagt de research naar behandelmethoden een zeer warm hart toe. Bedankt Wolfs Advocaten voor dit mooie bedrag.

Grote opkomst bijeenkomst Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden
Op dinsdag 11 juni jl. vond in het Maastricht Universitair Medisch Centrum+(azM ) een netwerkbijeenkomst van het Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden plaats. Er was een grote opkomst (80 personen) van bestaande en potentiële Vrienden.Na het welkomstwoord van voorzitter Frans Dullens van de Business Vrienden, begon de avond met een presentatie van Prof. dr. Frans Ramaekers, Directeur GROW, over de succesvolle visitatie GROW. Hierna volgde een lezing door Prof. dr. ir. Matty Weijenberg, Epidemioloog, over de gezondheidsverbetering voor de patiënt met dikkedarmkanker: de EnCoRe-studie.Na deze presentatie en lezing werden de aanwezigen in groepjes verdeeld voor de rondleidingen. Deze werden verzorgd door Dr. S. Sanduleanu, Prof. M. van Engeland, Dr. L. Claes en het EnCoRe studieteam.
De aanwezigen kregen uitleg over de volgende zaken:
- Presentatie innovatieve endoscopie technieken in de diagnose van dikke darmkanker
- Demonstratie (met multikop microscoop) van onderzoek naar moleculaire profielen van dikke darmkanker voor betere diagnose en behandeling
- Presentatie ontwikkelingen van genetische profilering – next gen sequencing
- Presentatie metingen EnCoRe-studieDe avond werd afgesloten met een heerlijk diner verzorgd door de Facilitaire Dienst van het Maastricht UMC+. Tijdens het diner reikte de voorzitter van het Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden, de heer Frans Dullens, beeldjes uit aan de huidige vrienden als blijk van waardering. Hij riep ook de aanwezige "niet vrienden" op om met hun bedrijf Business Vriend te worden.

Wij willen graag alle gasten bedanken voor hun komst en wij zien hen en alle nieuwe vrienden graag weer op 29 oktober a.s. tijdens de volgende netwerkbijeenkomst van het Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden.


Voor meer informatie over de vrienden of 29 oktober email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .Bestuurslid Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden benoemt tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Ons bestuurslid van Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden, de heer Pierre Gubbels uit Noorbeek is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor zijn vele vrijwilligersactiviteiten naast zijn eigen bedrijf Medireva, welk zich heeft ontwikkeld van een eenmanszaak naar een bedrijf met ongeveer honderdenvijfendertig werknemers.

Vanuit zijn bedrijf ondersteunt hij goede doelen, zoals Stichting Preuvenetour en Zweit veur Leid. Daarnaast zet hij zich in het bijzonder in voor Harmonie Berggalm, waar hij sinds kort benoemd is tot beschermheer. Hij is secretaris van de Stichting Wielersport Margraten en organiseerde enkele jaren de Nederlandse Kampioenschappen Mountainbike Cross Country. Sinds kort is hij penningmeester van de vereniging Wijnbouw in Noorbeek en bestuurslid bij Stichting Genootschap Herve/Mergellandhoen. In het verleden maakte hij zich verdienstelijk voor Stichting Orgelconcerten, zangvereniging de Eendracht en als voorzitter Liturgisch beraad van de Rooms Katholieke Kerk St. Brigida.

Wij feliciteren Pierre met zijn benoeming.


Tour de Mestreech 2013

Op 7 september a.s. vindt de Tour de Mestreech 2013 plaats. Een exclusieve rally in en rondom Maastricht. De start is op Chateau Neercanne en gaat via een luxe lunch op nog geheime locatie richting de finish op het mooie landgoed van Chateau Sint Gerlach.

Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden is wederom als een van de goede doelen verbonden aan deze rally. U kunt zich nog inschrijven! Heeft u een exclusieve oude of nieuwe bolide en wilt u mee doen, ga naar www.tourdemestreech.nl en schrijf je in.Eerste netwerkbijeenkomst 2013
Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden kondigt met genoegen de eerste netwerkbijeenkomst van 2013 aan. Deze vindt plaats op dinsdag 11 juni 2013 van 17.30 tot circa 21.00 uur, in het Maastricht UMC+/azM. U wordt geïnformeerd over wetenschappelijk kankeronderzoek in het Maastricht UMC+ en ook dit keer bieden wij u een kijkje in de keuken van het Maastricht UMC+.

Prof. dr. Frans Ramaekers Wetenschappelijk directeur van GROW, School voor Oncologie en Ontwikkelingsbiologie vertelt u deze avond meer over GROW, de onderzoeksschool binnen het Maastricht UMC+. Deze avond zal Prof. Dr. Matty Weijenberg u meer inzicht geven in haar onderzoek naar dikke darmkanker, waarbij de gezondheidsverbetering van de patiënt voorop staat.

Na de presentatie en rondleiding zal er voldoende ruimte zijn om te netwerken onder het genot van een diner. Reserveer dinsdag 11 juni 2013, van 17.30 tot circa 21.00 uur, in uw agenda. Voor aanmelden This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .Zondag 30 juni 2013 neemt Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden deel aan de Business Tour Wolder.
Met het lenteweer in aantocht, begint het weer te kriebelen bij de wielerliefhebbers. Klassiekers op televisie en velen gaan zelf met de racefiets op pad. Ook de Business Tour Wolder staat ongetwijfeld weer op de planning, want met slechts twee edities achter de rug is deze bedrijvenwedstrijd toch al niet meer weg te denken als onderdeel van de Ronde van Wolder.

Klik hier voor meer informatie over de Business Tour Wolder.Vrijdag 31 mei 2013 Organiseert Dohmen & Otten vermogensbeheer een golfdag.

Op de prachtige golfbaan Golf- en Countryclub Hoenshuis te Voerendaal organiseert Dohmen & Otten vermogensbeheer op vrijdag 31 mei 2013 een Golfdag, waarbij alle opbrengsten ten goede komen aan Kankeronderzoekfonds Limburg.

Golft u nog niet? Voor niet-golfers is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een Golfclinic.
Klik hier om de flyer te downloaden.12-10-2012 Terugblik
Business Vrienden Netwerkbijeenkomst 6 november

Avondje Gaia Park met Koenen en Co

Hoewel de locatie Hof van Gaia anders doet vermoeden stond op 6 november jl. het Hof van Gaia in Kerkrade in het teken van een netwerkbijeenkomst van het Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden. Een bijeenkomst voor Vrienden en hun relaties.

De avond werd ingeleid door voorzitter Frans Dullens, hij vertelde over de recente activiteiten van de Business Vrienden. Bestuurslid en organisator van de avond Pascalvan der Heijde kreeg vervolgens het woord om te vertellen over Koenen en C o en hun band met het Kankeronderzoekfonds. Zoals artsen bezig zijn met de gezondheid van hun patiënten, werkt Koenen en Co aan de financiële gezondheid en bedrijfsvoering van hun cliënten. Koenen en Co is een organisatie van gedreven en veelzijdige accountants, belastingadviseurs en bedrijfsadviseurs met vestigingen verspreid over Noord-, Midden- en Zuid-Limburg. Dr. Michel van Gelder gaf een presentatie over het Natural Killer Cells onderzoek. Onderzoekers van het Maastricht UMC+ zijn erin geslaagd borstkanker bij muizen te genezen door gebruik te maken van zogenoemde natuurlijke killercellen (in wetenschappelijke termen donor-NKcellen). Er is geen aanleiding te veronderstellen dat het principe niet ook bij de mens zou werken. De volgende stap is dan ook dat de methode daadwerkelijk kan worden getest op patiënten. Hierna volgde de uitreiking van de beeldjes van waardering door de voorzitter aan de nieuwe Vrienden Psyplus, Leerkr8, NLCOM. Hij riep ook de aanwezige “niet Vrienden” op om met hun bedrijf Business Vriend te worden. Als laatste kreeg ook de speciale gast Dr. Ute Holstein van het Klinikum in Aachen een beeldje uitgereikt vanwege de samenwerking met het Maastricht UMC+. Mevrouw Holstein was hierover zo verheugd dat zij zelfs ging zingen en het publiek aan het meezingen kreeg. Een hilarisch tafereel. Uiteindelijk bleek Dr. Ute een personage van cabaretière Jacqueline Kerkhof te zijn. Haar act speelde zij met verve,zo goed dat zelfs de organisatoren en sprekers erin tuinden. De avond werd afgesloten meteen heerlijk buffet verzorgd door het Hof van Gaia. Alle gasten en de gastheer bedanken we voor hun komst.


Zaterdag 1 september 2012: Rally Tour de Mestreech
Op zaterdag 1 september zal de tweede editie van de succesvolle rally Tour de Mestreech gereden worden. Nadere informatie volgt. Inschrijven kan al, zie daarvoor www.tourdemestreech.nl.Woensdag 30 mei 2012: Netwerkbijeenkomst voor genodigde
Tijdens deze bijeenkomst krijgen de gasten een kijkje in de keuken van het Maastricht UMC+/azM. Voorzitter van de Raad van Bestuur van het Maastricht UMC+ de heer Guy Peeters geeft een presentatie over de ontwikkeling van zorg voor kankerpatiënten in Zuid-Nederland. Professor Philippe Lambin vertelt verder over de ontwikkelen van zijn onderzoek naar longkanker. 
Door de directeur van de Maastro clinic, mevrouw Jacobs, wordt er een rondleiding verzorgd. Zij laat zien wat er aan vooraf gaat voordat een patiënt radiotherapie(bestraling) krijgt. Hoe wordt er gemeten waar en hoe diep de straling zal moeten gaan? Op deze en andere vragen zal antwoord worden gegeven.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een heerlijk diner in het nieuwe personeelsrestaurant van het ziekenhuis. Tijdens het diner zal er de mogelijkheid zijn om met de Vrienden Kankeronderzoekfonds Limburger en de genodigden te netwerken. Mocht u meer informatie willen over de Vrienden Kankeronderzoekfonds Limburg dan kunt u mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .Vrijdag 11 mei 2012: Dohmen en Otten Vermogensbeheer Golftoernooi voor het goede doel
Op vrijdag 11 mei 2012 organiseert Dohmen en Otten Vermogensbeheer een golftoernooi op de golfbaan Rijk van Margaraten, speciaal voor de Vrienden Kankeronderzoekfonds Limburg. Naast een golfwedstrijd voor golfers kunnen ook niet-golfers terecht voor een clinic. Het golftoernooi staat in het teken van netwerken maar zeer zeker ook als steun aan kankeronderzoek in Limburg, in het Maastricht UMC+, voor alle Limburgers. U kunt zich individueel inschrijven maar ook als bedrijf en/of als sponsor. Er zijn meerdere sponsorpakketten leverbaar. Vanzelfsprekend kunt u uw collega's of relaties meenemen. Hiervoor zijn speciale arrangementen gemaakt. Sponsoren krijgen zonder meer de mogelijkheid om met meerderen deel te nemen. Indien u zelf geen golf speelt maar graag aanwezig wilt zijn? We hebben een uitgelezen mopgelijkheid om toch te golven en te netwerken in de vorm van een clinic door een professional. Meer informatie kunt u krijgen bij Dhr. Jan-Willem Werker van Dohmen en Otten VB, tel. 31 (0)43 328 51 91, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .Zaterdag 14 en zondag 15 januari 2012: Marjon Lambriks in Hostellerie La Butte aux Bois te Lanaken,
fundraising dinner in Weense stijl!

In het weekend van 14 en 15 januari organiseert Hostellerie La Butte aux Bois in Lanaken een Wiener Neujahr met de bekende Limburgse sopraan Marjon Lambriks. Zaterdagavond 14 januari is het gala ‘ ein Abend in Wien’ en op zondagmiddag 15 januari is de brunch ‘Wiener Melange’, beiden ten gunste van de Vrienden Kankeronderzoekfonds Limburg.  Voor de brunch is er een speciaal “kids” arrangement samengesteld. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.labutteauxbois.be of bel: +32 (0) 89 739770.

Uw eventuele aanwezigheid wordt bijzonder op prijs gesteld.7 januari 2012: Lions Club Maastricht loopt in Zweit veur Leid voor Vrienden Kankeronderzoekfonds Limburg.

Loopt u mee? 
Op 7 januari 2012 staat de binnenstad van Maastricht in het teken van de sponsorloop Zweit veur Leid. De Lions club Maastricht, een van de netwerkpartners van Zweit veur Leid, zal de opbrengsten van deze sponsorloop aan de Vrienden doneren. Wilt u de Lions meehelpen door mee te lopen of anderszins, neem dan contact op met Maurice Roebroeck van de Lions, tel. 06 - 538 163 33.Activiteitenplanning voorjaar 2012
Onder deze rubriek worden alle activiteiten geplaatst die verricht worden met het doel extra financiële middelen voor het kankeronderzoek in Limburg te verwerven.Juni 2011: MEERSSEN - ROME: Van basiliek tot basiliek
Een lang gekoesterde wens om van Meerssen naar Rome te fietsen wordt werkelijkheid. Op vrijdag 10 juni 2011 vertrekken Harrie Diederen (begeleider), Jo Mullenders, Mart Dullens, Paul Laeven en Frans Dullens op de markt van Meerssen voor de Bartholomeus basiliek om vervolgens op 27 juni in Rome op het Tibereiland bij de Bartholomeus basiliek aan te komen. Daar zullen zij een relikwie van de Bartholomeus basiliek Meerssen afgeven. Ze zullen in 17 etappes van gemiddeld 120 km een totale afstand van 2040 km afleggen.

dullens-design.nl